Tour de central europe dag 10

Avresa från Prag

vi vaknar, packar klart & äter frulle, checkar ut från hotellet och rullar iväg våra grejjer till stationen för att där stoppa in dem i en förvaringsbox. Boxjäveln snor 20 Kc av mig (jag straffar den med ett par välriktade kickar) allt klart och sen drar vi iväg för en sista dag i Prag. Vädret har nu slagit om till absolut helt otroligt varmt & soligt (typ 35+)

Dagens uppdrag är att se "Dancing house" samt i övrigt bara njuta av vädret. Vi tar en spårvagn, åker för långt, åker tbx, ser huset & sen så fortsätter vi precis som innan. Vi lullar runt & ser vackra saker, sitter på parkbänkar & njuter av solen, äter mackor & dricker lärre. Alltså bara njuter :)  När solen börjat ta liiite väl hårt på oss så beger vi oss in mot city igen, GEF vill panikshoppa lite innan vi åker. (panikshoppandet går visserligen åt skogen)

Vi bestämmer oss för att ta 4tåget & beger oss i lagom tid till stationen, boxen töms & vi packar om lite & sen rusar vi till tåget. Såklart så har vi inga platsbiljetter, tåget är fullpackat, men vi har tur & hittar två platser i en kupé. Det är pissevarmt, trångt & efter halva vägen så hoppar några av & in kommer två snubbar som ser ut som om de bot på  festivaler hela sommaren in. De ser skabbiga ut, luktar illa & spelar musik på sin jävla telefon så det skrålar i tamejfan hela tåget ( JAAAA jag börjar bli gammal som gnäller på dagens ungdom)  Dock så spelade de jävligt bra musik  (bland annat Fat boy slim) 

Efter nästan tre timmars resa så är vi framme,  stationen är riktigt vacker från insidan (dock fylld med lodisar)  En snäll tjej hjälper mig med hur vi hittar till hotellet, 4 stopp med spårvagnen senare så är vi framme. Hotellet är utan tvekan det bästa under resan, vi checkar in & duschar (vi är helt genomblöta av värmen) Vi glider ner till hallen & kollar läget (hallen ligger 60 meter från hotellet,  BRA tänkt av arrangören) sen beger vi oss ut på jakt efter mat, Torget i Olomouc är bedårande vackert (ser ut som miniprag)  vi kollar runt lite & bestämmer oss för det som ser ut som den lyxigaste krogen. Jag äter en lokal Moravisk rätt bestående av dumplings, anka, rökt bogfläsk och Hjort samt såklart två sorters kål (röd & vit) väldigt gott. GEF äter ytterligare en Schnitzel och ser allmänt nöjd ut. När vi är mättlåtna så rör vi oss tbx, jag stoppar till i hallen, GEF går direkt. Tbx på hotellet så hittar vi HBO med nått som inte är dubbat, vi fastnar framför en film med Mark Wahlberg, GEF somnar men jag ser klart den. Sen börjar ytterligare en natt av skitsömn *suck*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0