Tour de central europe dag 9

fasen vad fort man glömmer sånt som hände för två dagar sen :P


Först så tog vi oss till järnvägsstationen för att kolla tågtider, visade sig att tåget gick från stationen som låg på promenadavstånd från hotellet, tågen gick varje timma, så det var soft & vi bestämde oss för att inte bestämma oss om avgångstid utan låta väder & vind avgöra det.

Från stationen så tog vi en promenad åt ett håll som vi inte varit än, vi såg lite grejjer som man borde se, GEF var på väg upp i ett torn, men varningsskylten "huset är så gammalt att vi inte får bygga säkerhetsdetaljer, uppgång sker på egen risk" fick henne att skippa det. Vi lullade vidare & satte oss i en park & klurade lite på nästa äventyr (som vi hade tänkt skulle bli åktur med spårvagn över hela stan)    Vi plottade den linjen som borde vara bäst (och som skulle ta oss genom stan, över floden & upp till Hrdancy)  Sagt och gjort, efter lite krångel så kom vi på den & åkte iväg. Spårvagn är underskattat som sightseeingåk, man ser bra det enda som fattas är en klämkäck guide som säger "on your left side...."  Vi får mersmak & sitter kvar till ändhållplatsen som ligger i den underbara hålan "Bila Hora"  sjukt kul :P   Dock så är vi ute i buschen nu & vi tar omgående spårvagnen tbx mot civilisationen. Vi hoppar av igen efter 5-6 hållplatser & börjar sen promenixa tbx mot slottsområdet (som vi nu anfaller bakifrån)

Här så intar jag min öl + macka för 14:60 (ian mkt mkt nöjd)   Vi kollar in Klaster Strahovasky & dess omgivningar (såklart som allt annat här ohyggligt vackert) Vi går ner bakom slottet genom klostrets vingård tills vi kommer ner till Maltesertorget, där tar vi höger & knatar in i området som pragborna själv kallar för Venedig. När vi tröttnat på allt vackert så tar vi spårvagnen hem och slappar loss. Vi är helt döda som vanligt, sover lite och går sen ut äter på en liten krog som ligger precis brevid hotellet. Väldigt trevligt, billigt, bra mat & bra service. Efter mat så är det hotellet igen och förbereda för  fredagens avfärd till Olomouc



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0